Nyheder

Hvad betyder det, når vi møder billedkunst, mens vi venter på vores morgentog på vej til arbejde? Hvad får vi med hjem, når vi har mødt en performancekunstner på byens torv under vores indkøbstur? Og hvad oplever vi, når scenekunsten rykker ud af teatersalen og ind i vores lokale park? De spørgsmål vil Kulturens Analyseinstitut og Bikubenfonden undersøge i et nyt samarbejde.
Kulturfrivillighed skaber ligeværdige fællesskaber på festivalerne, hvor både de frivillige og deltagerne er medskabere. Og selvom opgaverne kan være både lavpraktiske og meget komplekse er frivilligheden samtidig noget helt andet end et lønarbejde. I de frivillige fællesskaber er der nemlig et helt særligt mærkbart engagement.
Tag med i maskinrummet, når vi kigger nærmere på analysearbejdet i forbindelse med bæredygtighed i kulturlivet.
Det har været længe undervejs, og nu er beslutningen truffet: Det kommende Center for Bæredygtighed i Kulturlivet skal placeres i Kulturens Analyseinstitut. Det er en glædelig nyhed og en god beslutning - både for kulturlivet og for den grønne omstilling, mener bestyrelsesleder i Kulturens Analyseinstitut Christina Rosendahl.
Da COVID19 i 2022 så småt slap sit tag i danskernes hverdag og sommerens festivaler igen kunne afvikles, viste det sig, at de frivillige ikke søgte tilbage i samme mængde som tidligere. Pressen skrev overskrifter om FRIVILLIGKRISE, og festivalerne stod i en situation, de aldrig havde stået i før. Billetterne blev der solgt godt af, men det var længe siden, de sidst havde afviklet en festival. Og nu var der så færre frivillige end sædvanligt. I 2023 så billedet derimod helt anderledes ud. Det har vi talt med 14 festivaler om hen over sommeren 2023.