Nyheder

Med udgangspunkt i vores seneste årsrapport inviterer vi alle til Åbent Årsmøde. Her præsenterer vi nøgletal, status for vores arbejde og løfter sløret for nogle af de projekter, vi er i gang med og som kommer.
Kunstinitiativer kan både fungere som mødesteder, der fremmer fællesskaber på tværs af forskellige beboer- og brugergrupper samt bydele, og de kan bidrage til selvrealisering og personlig udvikling. De kan etablere et fælles sprog, der forbinder deltagere på tværs af kulturelle og socioøkonomiske skel. Få et SMUGKIG på de foreløbige overvejelser og resultater af vores undersøgelse af kunstens sociale potentiale lige her.
Genbeskikkelse og ny udpegning i Kulturens Analyseinstitut Vi ønsker at informere om ændringer i bestyrelsen for Kulturens Analyseinstitut. Beskikkelsesperioden som bestyrelsesmedlem i Kulturens Analyseinstitut udløb for Jakob Rathlev, Elsebeth Gerner Nielsen og Jens Nielsen den 18. august 2024. Derfor er der sket nogle mindre ændringer i bestyrelsens sammensætning.
Vi har lavet en gennemgang af viden om unge og kulturfrivillighed fra forskning og evalueringer i perioden 2018-2023. Gennemgangen er et bidrag til Region Syddanmarks projekt Frivillighed og Fællesskab på Kulturområdet under strategien ”Sammen om fremtidens Syddanmark. Se resultaterne her.
Kulturens Analyseinstitut etablerer nu et rådgivende panel med bred repræsentation fra kulturlivet som sparringspartner til sit virke. Et åbent call efter forslag til deltagere er gennemført i løbet af maj og juni , og kulturlivets mange organisationer blev opfordret til at indstille. Vi er stolte over, at flere end 70 forslag er indkommet, og vi kan nu med glæde præsentere panelet.
Sammen med Center For Boligsocial Udvikling undersøger vi, hvordan børn og unge kan engageres i kulturprojekter. Projektsamarbejdet lægger sig i slipstrømmen af det politiske fokus på kunstens evne til at inddrage børn og unge i udsatte boligområder, som har udfoldet sig i det kulturpolitiske landskab i de seneste år.