Co2-beregnere og grøn omstilling

Co2-beregnere og grøn omstilling

I marts 2024 blev opgaven ”Center for Bæredygtighed i Kulturlivet” tilknyttet Kulturens Analyseinstitut. En delopgave her er at formidle og fremlægge en kortlægning af relevante CO2-beregnere for kulturinstitutionerne. Formålet med opgaven er at give landets kulturinstitutioner og kulturaktører et nemt beslutningsgrundlag for at vælge beregnere og at medvirke til, at de beregninger der laves i kulturlivet står på et kvalitativt godt grundlag. Samtidig undersøges det, hvornår det er relevant og brugbart at lave egentlige Co2-beregninger ift. at prioritere og kvalificere bæredygtighedsindsatser.

CO2-beregnere kortlægges i samarbejde med organisationen Bæredygtigt Kulturliv Nu. Der planlægges både en brugerundersøgelse af de forskellige beregnere samt en faglig afprøvning af de enkelte beregnere.

Finansiering og partnere

Projektet er en delundersøgelse i Kulturministeriets rekvirering af Center for Bæredygtighed i Kulturlivet for en 2-årig periode, gældende i 2024 og 2025. (Alle opgaverne har et samlet budget på 3.000.000 kr. for de to år)

Kontakt