Frivillige på festival

Hvad karakteriserer det frivillige engagement i kulturlivet, og hvordan adskiller kulturfrivillighed sig ud fra andre typer af frivillighed? I arbejdet med frivillighed samler vi viden om kulturfrivillighed på tværs af de rytmiske musikfestivaler i Danmark.

Vi ser arbejdet som et fundament for, og indspark til den videre dialog om frivillighed – både på festivaler og bredere set inden for kulturen. Så tag endelig kontakt til os, vi stiller gerne op til samtale og vidensdeling.

Gå på opdagelse i vores arbejde her

Frivillige kommer fra netværk
De fleste er under 25 år og de kommer med gennem netværk. Men hvem er de førstegangsfrivillige, og hvad tiltrækkes de af? Vi stiller her skarpt på de næsten 30% frivillige, der er med på festivalholdet for første gang.
Artikel: Fællesskab som superkraft
Ét ord går igen i Kulturens Analyseinstituts undersøgelse om festivalfrivillighed: FÆLLESSKAB. Der er mange forskellige grunde til, at man bliver frivillig på en musikfestival, men fællesskabet lader til at være den kraft, der kitter det hele sammen.
Rapport: Ny undersøgelse kortlægger frivilligheden på danske festivaler
Hen over sommeren 2023 undersøgte Kulturens Analyseinstitut 14 festivaler på tværs af landet for at kortlægge frivilligheden.
Artikel: Unge, kulturfællesskaber og frivillighed
Hvordan styrker vi frivillige fællesskaber på kulturområdet? Og hvordan gør vi området mere attraktivt for unge?