Skip to content

Unge og Kulturfrivillighed

Hvad karakteriserer det frivillige engagement i kulturlivet, og hvordan adskiller kulturfrivillighed sig ud fra andre typer af frivillighed? Vi ser på unges engagement og deres frivillige indsats i kulturlivet.

Gå på opdagelse i vores arbejde her

Undersøgelse: Ideen om det elitære kan hindre bred deltagelse
Der kan være store gevinster ved kulturelle fællesskaber for unge, blandt andet en positiv indvirkning på det mentale helbred. Dog kan fællesskaberne opfattes som lukkede, hvis ikke man kender nogle i forvejen, viser de foreløbige resultater fra en undersøgelse i Syddanmark. Læs mere om FLUKS-projektet her.
Undersøgelse: Mangfoldighed i kulturfrivilligheden
Forskellighed i interesser og forskellighed blandt de unge – der er plads til begge dele i kulturfrivilligheden. Det peger de første iagttagelser fra projektet Fællesskab, livsglæde og udvikling for unge i kulturelt samvær. Læs mere her.
Overblik: Unge og kulturfrivillighed
Et projektsamarbejde mellem Designskolen Kolding, Region Syddanmark og Kulturens Analyseinstitut kigger nærmere på kulturfrivillighed. Nogle af indsigterne er, at andelen af frivillige er stabil og fællesskabet er vigtigt for de kulturfrivillige. Læs mere her.